BAŞKAN

 

SÜLEYMAN EGE

      1971 yılında Konya İli, Bozkır İlçesi, Sorkun Mahallesinde dünya ya geldi. İlk ve orta öğrenimini Dere Mahallesinde, Lise öğrenimini Seydişehir’de devam etti. 1991 yılında askerlik görevini Tunceli’de tamamladı. 1993 yılında Emirdağ Uzman Jandarma Okulunu, daha sonra sırasıyla Jandarma Meslek Ön Lisans, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi Lisans ve Adalet Meslek Yüksek Ön Lisans bölümünden mezun olmuştur.

    1995 yılında İzmir Foça Jandarma Komando Okulunda Komando kursunu başarı ile bitirmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde (Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hakkâri, Antalya ve Ankara) terörle mücadele, iç güvenlik istihbarat ve karargâh birimlerinde görev yapmıştır.   
      

     1997 yılında PKK terör örgütüne karşı yürütülen sınır ötesi Şafak Operasyonunda Irak Kuzeyi Zap Kampı (Amediya) Şerifa Boğazında teröristlerle girilen silahlı çatışmada yaralanmış, 2004 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden Malul Gazi olarak emekliye ayrılmıştır.
     

     2006 yılından beri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 06 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Konya Şube Başkanlığı görevini yürütmektedir. 

      Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) kurucu üyesi olmakla beraber Gönül Gözü Derneği Onursal Üyesidir. Bozkırlılar Derneği, Bozkırlılar Federasyonu, Bozkır Dereliler Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Çeşitli STK’ların Kültür Bakanlığı Projelerini hazırlamış ve uygulamaya geçirmiştir. Halen DSİ 4. Bölge Müdürlüğünde görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.